+98 31 36243472 sourbv@yahoo.com ایران - اصفهان
Հայերեն

شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران - تاسیس 1606 میلادی

norjugha logo
  • صفحه اصلی
  • ارامنه اصفهان
    • زوال و ظهور جلفا
    • جلفای اصفهان، محور توسعه­ ی گردشگری فرهنگی
    • نمایندگان ارامنه اصفهان در مجلس
  • خلیفه گری
    • خليفه گری جماعت ارامنه اصفهان و جنوب ايران
    • چارت سازمانی خلیفه گری
    • کلیسای وانک
    • کلیساهای ارامنه اصفهان
    • آرامستان ارامنه اصفهان
    • گنجینه موسیقی
  • تورهای مجازی
    • تور مجازی کلیسای وانک
    • تور مجازی گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو
  • منابع تحقیقاتی
  • تازه ها
    • آرشیو اخبار
    • اطلاعیه ها
    • گزارش تصویری
    • فعالیت های نماینده
    • موسیقی کلیسایی

ارامنه ارتدکس 6 ژانویه را به عنوان روز کریسمس (میلاد عیسی مسیح) گرامی می‌دارند

جشن میلاد مسیح از دیرینه ترین و مردمی ترین جشن مسیحیان است.

در دوران آغاز مسیحیت تا سده چهارم میلادی، روز میلاد و تعمید عیسی مسیح را با هم و در ششم ژانویه جشن می گرفتند. پس از آن، به تصویب کلیسای کاتولیک رم، میلاد مسیح را در 25 دسامبر و تعمید را در 6 ژانویه جشن گرفتند.

این تغییر، علتی منطقی داشت.

مهم ترین علت آن بود که جشن میترا، ایزد خورشید، که از دوران بت پرستی بر جای مانده و در هر سو گسترده شده بود و محبوب ترین و مردمی ترین جشن شمرده می شد، در 25 دسامبر برگزار می شد.

کلیسای رم در سال 451م، برای پایان دادن به برگزاری جشن ایزد خورشید، روز 25 دسامبر را روز میلاد مسیح به مثابه خورشید راستین و دادگرتعیین کرد و ایزد خورشید، یعنی میترا به آرامی فراموش شد. در سده 5 میلادی، در مشرق زمین نیز، روز 25 دسامبر به عنوان روز میلاد مسیح پذیرفته شد و سرانجام پس از آن، سرتاسر جهان مسیحی آن تاریخ را پذیرفت.

تغییر روز میلاد مسیح علت دیگری نیز دارد. در فلسطین جشن میلاد مسیح در سپیده دمان در بیت اللحم برگزار می شد. جشن تعمید را نیز در همان روز در رود اردن برگزار می کردند. آن زمان وسایل رفت و آمد امروزی وجود نداشت، در فصل زمستان رفتن از بیت اللحم تا رود اردن چنان آسان نبود. این نیز کمک کرد تا جشن میلاد مسیح در روز 25 دسامبر برگزار شود و تعمید در 6 ژانویه.

اما ارمنیان به رسم کهن پایبند ماندند و میلاد و تعمید مسیح را در 6 ژانویه برگزار کردند و تا امروز نیز به همان روال ادامه دارد.

مطلب فوق برگرفته از کتاب "جشن های کلیسای ارمنی"، نوشته اسقف اعظم آرداک مانوکیان (پیشوای مذهبی ارامنه تهران و شمال ایران، بین سال های 1961 تا 1999) می باشد.

 

روابط عمومی خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

سرپرست دانشگاه تهران تاکید کرد: آمادگی دانشگاه تهران برای همکاری با دانشگاه‌های برتر ارمنستان

" https://www.irna.ir "

 

 

تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه این دانشگاه آمادگی کامل دارد که در همه عرصه‌ها با دانشگاه‌های برتر ارمنستان همکاری کند، گفت: این همکاری در قالب پروژه‌های مشترک و تبادل استاد و دانشجو امکان‌پذیر است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، گریگور هاکوپیان سفیر ارمنستان در ایران روز سه‌شنبه ۳۱ تیرماه با حضور در دانشگاه تهران، با محمدحسین امید دیدار و گفت‌وگو کرد.

سرپرست دانشگاه در این دیدار ضمن اشاره به سابقه دوستی و همکاری دیرینه دو ملت اظهار داشت: کشورهای ایران و ارمنستان در طول تاریخ روابط بسیار خوب و دوستی عمیقی داشته‌اند و بعد از انقلاب هم این روابط تقویت شده است.

وی ادامه داد: در عین حال اگرچه دولتمردان هر دو کشور در ابعاد سیاسی و اجتماعی و فرهنگی همکاری‌های زیادی داشته‌اند، اما این روابط در عرصه همکاری‌های علمی همانند همکاری‌های سیاسی درخشان و عمیق نبوده است که امید است با اراده مسئولان دانشگاهی هر دو کشور، این بعد از ارتباطات نیز تقویت شود.

امید اظهار داشت: دانشگاه تهران که دانشگاه مادر و قدیمی‌ترین دانشگاه ایران است، در دوره جدید، یکی از سرفصل‌های خود را توسعه روابط بین‌المللی قرار داده است و تصمیم آن است که با توجه به اهمیت این فعالیت‌ها، تفاهم‌نامه‌هایی که قبلاً منعقد شده و به دلایلی عملیاتی نشده، به‌روز رسانی شده و تا حد امکان به قرارداد همکاری عملی منجر شود.

وی با اشاره به اینکه موضوع تغییر اقلیم، آب و محیط زیست، مشکل و بحرانی بین‌المللی است و همه کشورها را در بر می‌گیرد، گفت: این بحران اکنون در ایران بروز کرده و به‌زودی در کشورهای منطقه از جمله ارمنستان هم رخ خواهد داد. آب، هوا، تغییر اقلیم و محیط زیست، چالش‌های مشترکی است که دانشگاه‌های دو کشور می‌توانند آن را در قالب پروژه‌های دانشگاهی و تحقیقاتی بررسی کنند و برای آن راه حل بیابند.

امید همچنین تبادل استاد و دانشجو را یکی از زمینه‌های همکاری دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاه تهران هم اکنون بیش از ۱۲۰۰ دانشجوی خارجی دارد و تبادل دانشجو می‌تواند در همکاری دانشگاه‌های دو کشور هم دیده شود. ما در همه زمینه‌ها و همه مقاطع این آمادگی را داریم که با دانشگاه‌های سطح یک ارمنستان دانشجو و استاد تبادل کنیم تا فعالیت‌ها و دوره‌های مشترک داشته باشند.

وی یادآورشد: این نخستین دیدار من در مسئولیت جدید با نمایندگان رسمی کشورهای خارجی است و خوشحالم که این دیدار با سفیر کشور دوست و همسایه دیرینه، ارمنستان صورت می‌گیرد و امید است این دیدار، مقدمه کارهای بزرگ و همکاری‌های ارزنده دانشگاهی بین دو کشور باشد.

در ادامه این دیدار گریگور هاکوپیان سفیر ارمنستان در ایران ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه تهران گفت: من مطلع شدم که شما به عنوان رئیس دانشگاه تهران به تازگی منصوب شده‌اید و این انتصاب را تبریک می‌گویم و برای شما آرزوی موفقیت دارم. من با تمامی پیشنهاداتی که شما ارائه کردید، ضمن تشکر، موافق هستم و امیدوارم گام به گام این‌ها را عملی کنیم.

وی ادامه داد: روابط ایران و ارمنستان منحصر به‌فرد بوده، چون تاریخ و مشترکات دیرینه‌ای با هم دارند و هم اکنون نیز روابط ما در عالی‌ترین سطح است و در حوزه‌های علمی و آموزشی هم باید ارتقا جدی پیدا کند.

سفیر ارمنستان در ادامه گفت: من مطلع شدم که دانشگاه‌های تهران و ایروان تفاهم‌نامه دارند، اما این تفاهم‌نامه چندان عملیاتی نشده است. مایلم با توجه به پتانسیل‌های زیادی که داریم، از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و در تمامی حوزه‌ها وارد یک همکاری جدی و عملی شویم.

گریگور هاکوپیان افزود: ما در ارمنستان به جایگاه دانشگاه تهران در ایران، منطقه و جهان واقفیم و امیدوارم همکاری ما با این دانشگاه مهم، به سرعت آغاز شود. در کمال خرسندی ما در دانشگاه‌های مهم و نیز در آکادمی ملی ارمنستان، رشته شرق شناسی و ایران‌شناسی داریم که نشانه اهتمام و توجه ما به ایران است. پیشنهاد می‌دهم در ایران هم رشته زبان و ادبیات ارمنی یا دوره‌هایی به این زبان داشته باشیم.

وی گفت: به عنوان سفیر و نماینده کشورم رسماً اعلام می‌کنم که آمادگی همکاری در همه زمینه‌های علمی و دانشگاهی را داریم و برای هرگونه برنامه‌ریزی جهت همکاری نیز آمادگی کامل داریم. برگزاری کنفرانس‌های علمی مشترک، تبادل دانشجو و استاد، مباحث زیست محیطی و آب و مانند آن، همه مورد علاقه ما هم هست و از دانشگاه تهران می‌خواهم که این همکاری را به طور جدی با دانشگاه‌های ارمنستان داشته باشد.

سفیر ارمنستان ضمن دعوت از رئیس دانشگاه و هیأت رئیسه برای سفر به ارمنستان و دیدار از دانشگاه‌های مهم این کشور گفت: به‌زودی هیأتی در سطح برخی وزیران ارمنستان در تهران حضور خواهند یافت. حتماً توصیه می‌کنم که همکاری عملی با نهادهای علمی ایرانی در دستور کار این سفر باشد و دانشگاهیان دو کشور بتوانند با هم دیدارهای اثربخش داشته باشند و مسیر همکاری‌ها را تسهیل کنند. خود من هم به عنوان سفیر ارمنستان در ایران، همواره آمادگی دارم در همه زمینه‌ها در خدمت دانشگاهیان دانشگاه تهران باشم.

امید، نیز ضمن تشکر از توجه سفیر ارمنستان، از وی دعوت کرد که از توانمندی‌های علمی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه تهران در پارک علم و فناوری، دانشکده‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه دیدار کند تا بتوان زمینه‌های عملی همکاری را بیشتر بررسی کرد.

در این دیدار الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز پیشنهادی مبنی بر برگزاری کنفرانس مشترک در مورد کریدور زنگزور و تقویت نقش نظارتی ایران و ارمنستان بر این گذرگاه را ارائه کرد که مورد استقبال قرار گرفت. هم‌چنین امین‌زاده گزارشی از وضعیت فعلی دانشگاه تهران، جایگاه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی و دستاوردهای آن در حوزه‌های مختلف ارائه کرد.

کریدور زنگزور؛ بازی بزرگ در قفقاز

" https://www.irna.ir "

 

 

تهران- ایرنا- کریدور زنگزور، به‌عنوان یک پروژه حمل‌ونقل استراتژیک در قفقاز جنوبی، با هدف اتصال جمهوری آذربایجان به منطقه خودمختار نخجوان از طریق استان سیونیک ارمنستان، از زمان جنگ دوم قره‌باغ (۲۰۲۰) به یکی از موضوعات محوری در ژئوپلیتیک منطقه تبدیل شده است.

این پروژه، که به درستی از آن به‌عنوان «دالان تورانی ناتو» یاد می‌شود، فراتر از یک مسیر ترانزیتی ساده، اهدافی ژئوپلیتیکی و استراتژیک را دنبال می‌کند که توسط قدرت‌های غربی، به‌ویژه ناتو، هدایت می‌شود. در واقع «دالان تورانی ناتو»، پروژه‌ای با اهداف ژئوپلیتیکی گسترده محسوب می‌شود که فراتر ازمنافع جمهوری آذربایجان وترکیه، به دنبال تقویت نفوذ ناتو و غرب درقفقاز جنوبی وتضعیف ایران، روسیه و چین است.

از این رو ایران، به دلیل نگرانی‌های امنیتی و اقتصادی، این پروژه را تهدیدی جدی برای منافع ملی خود می‌داند و آن را به‌عنوان تلاشی برای تغییر توازن ژئوپلیتیکی منطقه و تضعیف نفوذ خود، روسیه و چین ارزیابی می‌کند. پروژه کریدور زنگزور که از حمایت ترکیه، جمهوری آذربایجان و برخی بازیگران غربی مانند ایالات متحده و انگلیس درپشت پرده برخوردار است، به دلیل پتانسیل قطع ارتباط زمینی ایران با ارمنستان و تقویت نفوذ ناتو درقفقازجنوبی، با مخالفت شدید ایران مواجه شده است.

نقش بازیگرانی مانند اسرائیل، که از خاک آذربایجان برای عملیات نظامی علیه ایران استفاده کرده‌اند، وهمچنین رایزنی‌های اخیر میان مقامات آذربایجان، ترکیه و امارات متحده عربی، نشان‌دهنده ابعاد پیچیده و چندلایه این پروژه است. در وهله نخست باید توجه داشت که کریدور زنگزور فراتر ازیک پروژه حمل‌ونقل، بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر برای بازآرایی ژئوپلیتیک قفقازجنوبی به نفع غرب و ناتو است.

این پروژه با حمایت ترکیه (عضو ناتو) و برخی بازیگران غربی، به دنبال ایجاد مسیری مستقیم برای اتصال ترکیه به آسیای مرکزی از طریق آذربایجان است که می‌تواند نفوذ ژئوپلیتیکی و اقتصادی آنکارا را درمنطقه تقویت کند. این کریدورهمچنین با کاهش وابستگی آذربایجان به مسیرهای ترانزیتی ایران برای دسترسی به نخجوان، جایگاه ایران را درمعادلات منطقه‌ای تضعیف می‌کند. از منظر غرب، این پروژه می‌تواند به کاهش نفوذ ایران، روسیه و چین درقفقاز وآسیای مرکزی منجر شود. نقش اسرائیل دراین پروژه نیز قابل توجه است.

استفاده آزادانه اسرائیل از خاک آذربایجان برای عملیات نظامی علیه ایران در جریان تجاوز نظامی ۱۲روزه، نشان‌دهنده همسویی استراتژیک باکو با تل‌آویو است. این امر نگرانی‌های ایران را در مورد تبدیل کریدور زنگزور به پایگاهی برای عملیات جاسوسی و نظامی علیه تهران تشدید کرده است.

در عین حال کریدور زنگزور به‌عنوان بخشی از استراتژی ناتو برای محاصره ژئوپلیتیکی ایران، روسیه و چین، می‌تواند پای ناتو را به مرزهای شمالی ایران باز کند. این امر به‌ویژه با توجه به پیشنهاد اخیر ایالات متحده برای اجاره ۱۰۰ ساله این کریدور توسط یک شرکت آمریکایی (با سهامدارانی از اسرائیل، ترکیه و آذربایجان) نگران‌کننده است و می‌تواند به خفگی ژئوپلیتیکی ایران منجر شود.

زیرا این کریدور با عبوراز استان سیونیک ارمنستان، مرز ۴۴ کیلومتری ایران با ارمنستان را قطع می‌کند، که این امر دسترسی ایران به قفقاز و اروپا را محدود خواهد کرد. این موضوع می‌تواند مسیرهای ترانزیتی ایران به اروپا و روسیه را به حسن نیت آذربایجان و ترکیه وابسته کند، درحالی که این دو کشور روابط تنش‌آمیزی با ایران دارند.

با وجود آن که ایالات متحده و اتحادیه اروپا از این پروژه حمایت می‌کنند تا نفوذ خود را درقفقاز افزایش داده و ایران و روسیه را تضعیف کنند، مخالفت‌های جدی در مسکو و پکن با این طرح ناتو وجود دارد. اگر چه روسیه ابتدا امیدوار بود که با نظارت بر کریدور زنگزور، نفوذ خود در قفقاز را حفظ کند، اما با آشکار شدن نقش ناتو و غرب در این پروژه، مسکو نیز به تدریج به مخالفت با آن تمایل پیدا کرده است.

همچنین چین به دلیل تأثیر منفی این کریدور بر پروژه‌های کمربند و جاده و کاهش نفوذش در آسیای مرکزی، با این پروژه مخالف است. به هر روی ایران کریدور زنگزور را خط قرمزی برای منافع ملی خود می‌داند و هرگونه تغییر درژئوپلیتیک منطقه را غیرقابل‌قبول اعلام کرده است.

با این حال، تحولات اخیر، ازجمله تجاوز نظامی اسرائیل به ایران با استفاده از خاک آذربایجان، و تصور ضعف ایران در میان برخی بازیگران، چالش‌هایی را ایجاد کرده است. ایران برای مقابله با این پروژه، پیشنهاد توسعه کریدور ارس را به‌عنوان جایگزینی برای زنگزور مطرح کرده است.

در شرایط فعلی ایران با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی و همچنین همکاری با روسیه و چین، می‌تواند طراحی‌های صورت گرفته برای اجرای این پروژه را برهم زند. ایران باید با قاطعیت خطوط قرمز خود را به آذربایجان، ترکیه و بازیگران غربی یادآوری کند و در صورت لزوم از ابزارهای نظامی و اقتصادی برای بازدارندگی استفاده نماید.

 

منبع: روزنامه خراسان، دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴

دبیر شورای عالی امنیت ملی: سیاست ایران عدم تغییر در ژئوپلیتیک منطقه است

" https://www.irna.ir "

 

 

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران عدم تغییر در ژئوپلیتیک منطقه است و این را به سود همه طرف های منطقه ای می داند.

به گزارش ایرنا از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز شنبه در تماس تلفنی موضوعات منطقه‌ای و دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

آرمن گریگوریان در این تماس گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات با طرف آذری ارائه و تأکید کرد که در مواضع ارمنستان درخصوص راه‌گذرهای منطقه‌ای تغییری ایجاد نشده است.

دبیر شورای امنیت ملی ایران نیز در این تماس تلفنی با قدردانی از موضع ارمنستان در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران کماکان عدم تغییر در ژئوپلیتیک منطقه است و این را به سود همه طرف‌های منطقه‌ای می‌داند.

دو طرف در این مکالمه افزایش روابط از جمله در حوزه اقتصادی را مورد تأکید قرار دادند.

نماینده ارامنه اصفهان: اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای حل بحران آب استان اصفهان

 

نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران، گقارد منصوریان، در اقدامی مؤثر برای کمک به حل بحران آب استان اصفهان، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان از بودجه اختصاصی خود را به این حوزه مهم تخصیص داد.

طی سال‌های اخیر، بحران آب به یکی از مهم‌ترین چالش‌های استان اصفهان تبدیل شده است. در این میان، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با مشارکت فعال در جلسات تخصصی، کمیسیون‌های مرتبط و پیگیری طرح‌ها و لوایح مربوط به مدیریت منابع آبی، نقش پررنگی در مواجهه با این بحران ایفا کرده‌اند.

در همین چارچوب، از نمایندگان استان اصفهان، ۲۰ نماینده، با تأکید بر ضرورت حل ریشه‌ای این بحران، مبلغی معادل ۱۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات در اختیار خود را به پروژه‌ها و برنامه‌های مرتبط با آب اختصاص داده‌اند. از این میان، گقارد منصوریان، نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران، با تاکید بر اهمیت حیاتی موضوع آب، ۲۰ میلیارد تومان از این اعتبار را برای پشتیبانی از طرح‌های پایدار آبی در استان اصفهان تخصیص داده است.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای مدیریت منصفانه منابع آبی و توسعه زیرساخت‌های پایدار در استان همچنان در دستور کار مجلس، دولت و فعالان محلی قرار دارد.

 

《 آلیک 》

در دیدار با سفیر ایران در ارمنستان مطرح شد؛ تاکید دبیر شورای امنیت ارمنستان بر ایستادگی در کنار ملت ایران

" https://www.irna.ir "

 

 

تهران-ایرنا-مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش ایرنا، در این ملاقات، طرفین در خصوص روابط و همکاری‌های دوجانبه و همچنین آخرین شرایط و تحولات منطقه رایزنی کردند.

گریگوریان در این دیدار، بر توسعه و تقویت روابط دوستانه و تاریخی میان دو کشور همسایه تأکید کرده و ابراز امیدواری کرد که شرایط با ثبات در منطقه تداوم یابد.
وی ضمن ابراز همدردی با خانواده های شهدا و آسیب دیدگان تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی گفت که ارمنستان همواره در کنار کشور دوست و همسایه خود ایران می ایستد.
سفیر ایران در ارمنستان نیز با ابراز خرسندی از روند روبه رشد مناسبات فیمابین بر عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با ارمنستان در حوزه‌های مختلف و لزوم انجام سفرهای متقابل مقامات دو کشور در سطوح عالی تأکید کرد.

وی ضمن تشریح آخرین تحولات مرتبط با تجاوز رژیم صهیونیستی از مواضع دولت ومردم ارمنستان در محکومیت این تجاوز و همراهی با دولت و ملت ایران تشکر کرد.

طرفین در این دیدار بر پیشبرد همکاری‌های مشترک و حفظ ثبات و امنیت در منطقه نیز تأکید کردند.

گفت‌وگوی تلفنی جداگانه وزیر دفاع با وزرای دفاع جمهوری ارمنستان و جمهوری بولیواری و ونزوئلا؛ وزیر دفاع: ضربه کاری ایران در برابر تجاوز رژیم صهیونی منجر به درخواست اتش بس شد

" https://www.irna.ir "

 

 

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت وگوی تلفنی جداگانه با همتایان ارمنستان، جمهوری بولیواری و ونزوئلا گفت: ضربه کاری نیروهای مسلح ایران در برابر تجاوز رژیم صهیونی منجر به درخواست اتش بس شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت‌وگوی تلفنی با وزرای دفاع جمهوری بوولیواری ونزوئلا و جمهوری ارمنستان با ابراز تشکر از موضع قوی و محکم رهبران، مردم و مسئولان این کشورها در محکومیت قاطع حمله رژیم صهیونیتی به کشور عزیزمان بر امادگی کامل نیروهای مسلح در پاسخ پشیمان کننده به هرگونه ماجراجویی احتمالی که از سوی رژیم صهیونی و حامیان غربی آن سر بزند تاکید کرد.

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده با اشاره بر حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی در خلال انجام گفت‌وگو و مذاکرات با امریکا و اروپا این اقدام را نشانه ای دیگر از غیر قابل اعتماد بودن امریکا و طرغف غربی دانست.

وی با اشاره با ضربه کاری نیروهای مسلح ایران در برابر تجاوز اشکار رژیم صهیونستی وامریکا که منجر به تقاضای اتش بس توسط این رژیم و حامیان آن کردید تاکید کرد که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مقابل هرگونه ماجراجویی و اقدام نا بخردانه احتمالی که از سوی رژیم جنایتکار و خامیان آن روی دهد اماده پاسخ دردناک و پشیمان کننده است.

وزیر دفاع ونزوئلا نیز در این گفت‌وگو با اشاره به استواری فرهنگ مقاومت وپایداری در ایران تاکید نمود تمدن غنی ایران که در جهان زبانزد است آسیبی از ضربات مذبوحانه رژیم جعلی صهیونیستی و حامیان آن نخواهد دید و ایران عزیز مطمئن باشد کلتهای آزاده جهان به ویژه در منطقه آمریکای لاتین در کنار شما در مبارزه با استکباز خواهند بود و امروز ایران معلم آزادگی و مقاومت در جهان است‌.

همچنین وزیر دفاع ارمنستان در این گفت‌وگو با محکومیت شدید اقدامات رژیم صهیونستی و کشتار بی گناهان و فرماندهان نیروهای مسلح تاکید نمود اینگونه اقدامات جایی در دنیای امروز نداشته و مطمئن هستیم جمهوری اسلامی ایران قوی تر از گذشته از این مرحله عبور خواهد کرد.

سبحانی: مواردی که در بر گیرنده موضوعات ساختگی و نقض تمامیت ارضی ارمنستان است، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را منعکس نمی‌کند.

" https://www.alikonline.ir "

 

 

سفیر ایران در ارمنستان گفت که تهران «به حمایت از روند مذاکرات صلح میان ارمنستان و آذربایجان ادامه می‌دهد و برای انعقاد پیمان صلحی که مورد قبول دو طرف باشد، اهمیت قائل است».

به گزارش ایسنا، مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان گفت که برخی مفاد بیانیه اخیر نشست سازمان همکاری اقتصادی(اکو)، به‌ویژه مواردی که در بر گیرنده موضوعات ساختگی و نقض تمامیت ارضی ارمنستان است، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را منعکس نمی‌کند.

آرمن‌پرس گزارش داد که سبحانی در پاسخ به سوال این خبرگزاری تاکید کرد که این بیانیه منعکس‌کننده دیدگاه ریاست‌ نشست، یعنی  «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان است و لزوما بیانگر مواضع تمامی کشورهای شرکت‌کننده نیست.

سفیر ایران گفت: همان طور که در مورد بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی موضع خود را بیان کردیم که اخیرا در استانبول منتشر شد، برخی از مفاد این بیانیه اکو، به‌ویژه مواردی که ادعاهای ساختگی درباره قلمرو جمهوری ارمنستان را شامل می‌شود، با موضع اصولی جمهوری اسلامی ایرن در قبال کشور دوست وهمسایه ارمنستان مغایرت دارد و مورد تایید نیست.

سبحانی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به حمایت از روند مذاکرات صلح میان ارمنستان و آذربایجان ادامه می‌دهد و برای انعقاد پیمان صلحی که مورد قبول دو طرف باشد، اهمیت قائل است. ما اعتراض خود به این بیانیه را در نامه‌ای رسمی به سازمان همکاری اقتصادی اعلام کرده‌ایم.

هفدهمین نشست اکو از ۳ تا ۴ ژوئیه در استپاناکرت در قره‌باغ برگزار شد و اعضای این سازمان از جمله آذربایجان،‌ ترکیه، ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان،‌ قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان در این نشست شرکت کردند. وزارت امور خارجه آذربایجان پس از این نشست بیانیه‌ای درباره تصویب بیانیه نهایی این نشس منتشر کرد که ظاهرا در بر گیرنده ادعایی درباره «حق بازگشت آذربایجانی‌ها به قلمرو ارمنستان» بود.

اعتلای نام ایران نتیجه همدلی همه ایرانیان

 

امروز صورت پذیرفت:

دیدار دکتر واچیک هایراپطیان رئیس جدید شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران با دکتر امیر کرم زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان

در این دیدار، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با برشمردن میراث غنی فرهنگی و همزیستی متمدنانه ارامنه، بر لزوم همکاری های بیشتر بین اداره کل میراث فرهنگی و شورای خلیفه گری ارامنه تاکید کرد و افزود: امروز جامعه ایرانی متحد و همدل بدون مرزبندی دینی و مذهبی بر اعتلای نام ایران می اندیشد و نام ایران مقتدرانه بر تارک جهان درخشیده و خواهد درخشید.

در پایان به پاس تلاش های مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در مسیر حفاظت و احیای میراث ارامنه لوح تقدیری از سوی شورای خلیفه گری ارامنه به امیر کرم‌زاده تقدیم شد.

 

اداره امورفرهنگی، روابط عمومی و اموراجتماعی

 

 

 

ارمنستان خواهان پیوستن به سازمان همکاری شانگهای است

" https://www.isna.ir "

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان در اظهاراتی، خواسته این کشور برای عضوت در سازمان همکاری شانگهای را ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، «آنی بادالیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان، اعلام کرد که ارمنستان تمایل خود را برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای ابراز کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری «آرمن پرس»، او با انتشار عکسی از «آرارات میرزویان»، وزیر امور خارجه ارمنستان، در کنار «وانگ یی»، همتای چینی خود، نوشت: «جمهوری ارمنستان با پایبندی به اصول بنیادین سازمان همکاری شانگهای، یعنی تمامیت ارضی، عدم استفاده از زور و مصونیت مرزها، تمایل خود را برای عضویت در این سازمان ابراز کرده است.»

برگزاری میزگرد بررسی ابعاد حقوقی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در ارمنستان

" https://www.isna.ir "

 

 

میزگرد بررسی ابعاد حقوقی تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران در دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی ایروان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این میزگرد با حضور و سخنرانی مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری ارمنستان و اساتید دانشگاه دولتی ایروان درتاریخ ۴ ژوئیه ۲۰۲۵، برگزار شد. 

در این میزگرد سفیر جمهوری اسلامی ایران ابعاد حقوقی تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران را با استناد به مواد مندرج در کمیسیون حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آرای دیوان لاهه، کنوانسیون ژنو و پروتکل الحاقی و اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی در ۶ سرفصل به شرح زیرتشریح کرد و به سئوالات حضار و شرکت کنندگان پاسخ داد:


۱. ممنوعیت توسل به زور 
۲. ⁠نقض حقوق بشردوستانه
۳. ⁠جنایات جنگی 
۴. ⁠حمله به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای
۵. ⁠ترور در مناطق مسکونی  
۶. ⁠مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها

ارمنستان در کنار دولت ‌و ملت ایران می ایستد/ محکومیت صریح تجاوز رژیم صهیونیستی

" https://www.irna.ir "

 

 

تهران-ایرنا- «مهدی سبحانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با آقای «روبن روبینیان» معاون مجلس ملی این کشور دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، در این دیدار که روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه در محل مجلس ملی ارمنستان برگزار شد، مهدی سبحانی با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران و تحولات مرتبط با آن، به تشریح ابعاد مختلف این تجاوز و تبیین مواضع کشورمان پرداخت. ایشان از مواضع جمهوری ارمنستان در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران و همراهی و همبستگی مردم ارمنستان با دولت ‌و مردم ایران قدردانی کردند.

«روبن روبینیان» نیز در این دیدار، ضمن ابراز تسلیت به دولت و ملت ایران به خاطر شهادت تعدادی از مقامات نظامی، افراد دانشگاهی و جان باختن غیر نظامیان در این حملات اعلام نمود که دولت ارمنستان موضع صریح خود را بیان و حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کرده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ارمنستان همواره ثابت کرده که در کنار ملت ایران بوده است بر همبستگی مجدد ارمنستان با دولت ‌و ملت ایران تاکید کرد.

تشکر عراقچی از ارمنستان

" https://www.isna.ir "

 

 

وزیر خارجه ایران در رایزنی تلفنی با همتای ارمنستانی خود، از تلاش‌ها و مساعدت‌های ایروان جهت تسهیل موضوعات کنسولی اتباع ایرانی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه قدردانی کرد

به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، امروز سه‌شنبه در یک گفت‌وگوی تلفنی، آخرین وضعیت روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران و اعلام توقف تجاوز این رژیم را مورد بررسی و تبادل‌نظر قرار دادند.

وزیر امور خارجه ایران ضمن تشریح وضعیت کنونی، بر مسئولیت جامعه جهانی و سازمان ملل برای پاسخگو کردن آمریکا و رژیم صهیونیستی به دلیل تجاوز علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران و نقض تمامی اصول و قوانین بین المللی تاکید کرد.

عراقچی در ادامه با اعلام محکومیت قاطع اقدامات ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در حمله به کشورمان، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران حق خود را جهت شناسایی متجاوز و پرداخت خسارت در سازمان‌های بین‌المللی به طور جدی پیگیری می‌کند.

وزیر خارجه ایران در این تماس ضمن تشکر از مواضع دولت ارمنستان، از تلاش‌ها و مساعدت‌های دولت ارمنستان جهت تسهیل موضوعات کنسولی اتباع ایرانی در دوره ۱۲ روز جنگ تحمیلی علیه کشور قدردانی کرد.

میرزویان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی، با محکومیت مجدد اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، از توقف درگیری‌ها که منجر به ثبات و کاهش تنش در منطقه می‌شود، استقبال کرد.

منصوریان در ویژه‌برنامه «برای وطن»: اسرائیل به دنبال اغتشاش و هرج و مرج در ایران بود / توانستیم مقتدرانه طعم پیروزی را بچشیم

" https://www.alikonline.ir "

 

 

نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران با بیان اینکه «اسرائیلی‌ها گمان می‌کردند که با حمله‌ای برق‌آسا به ایران می‌توانند خلاء حکمرانی در کشور ایجاد کنند»، گفت: فکر می‌کردند که مردم از حمایت از نظام و کشور دست می‌کشند و دیگر دفاعی در کشور صورت نمی‌گیرد و با عوامل وطن فروش‌ و خائن می‌توانند اغتشاشات در کشور ایجاد کنند، اما این‌ها فکرهایی بیهوده‌ای بود.

تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، آن هم با حمایت صریح و همه‌جانبه آمریکا، بیش از آن‌که یک درگیری متعارف نظامی باشد، نمود بارز جنگ ترکیبی هوشمند علیه جمهوری اسلامی ایران است. هدف اصلی این جنگ، نه صرفاً ضربه‌زدن نظامی، بلکه تضعیف امنیت ملی، انسجام اجتماعی، و جایگاه راهبردی ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی است.

در این میان، ملت ایران با تبعیت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، دوشادوش نیروهای مسلح، پاسخ کوبنده‌ای به این تجاوز دادند و بار دیگر نشان دادند که دشمن در برابر اراده ملت و اقتدار جمهوری اسلامی راهی جز عقب‌نشینی ندارد.

با وجود این پیروزی، اهمیت «جهاد تبیین» بیش از همیشه احساس می‌شود؛ چراکه شناخت ابعاد این جنگ و افشای سیاست‌های پنهان دشمن، نقشی کلیدی در حفظ هوشیاری جامعه و انسجام ملی ایفا می‌کند.

بر همین اساس، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در قالب ویژه‌برنامه‌ «برای وطن»، میزبان گفت‌وگوهایی تحلیلی با چهره‌های مؤثر سیاسی، امنیتی و اجتماعی کشور شده است.

در این قسمت، با گقارد منصوریان نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران، به گفت‌وگو نشستیم تا روایت او از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران و واکنش مردم و نیروهای مسلح کشورمان را بشنویم؛ و نقش انسجام ملی و اقتدار دفاعی ایران را در این نبرد بررسی کنیم.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

 

منصوریان، با اشاره به ایجاد همدلی گسترده میان ایرانیان، از جمله اقلیت‌های دینی و مذهبی، طی روزهای گذشته در مقابله با تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، اظهار کرد: در این جنگ ۱۲ روزه، همانند دوران ۸ سال دفاع مقدس، کلیه اقوام و مذاهب به صورت یکپارچه از میهن خود دفاع کردند؛ به نحوی که انسجام داخلی و وحدت ایرانیان برای کل دنیا به اثبات رسید؛ این انسجام که مردم در جریان جنگ با رژیم اسرائیل از خود نشان دادند، واقعاً قابل تقدیر است و می‌تواند به عنوان نمونه‌ای بارز از یک کشور متحد و یکدل به دنیا معرفی شود.

 

جنگ ۱۲ روزه تحمیلی ثابت کرد که حقوق و قوانین بین‌الملل فاقد ارزش هستند

 

وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه ایران در این جنگ ۱۲ روزه افزود: وحدت مردم، اعم از اقوام و ادیان، در برابر حمله ناجوانمردانه‌ای که در حین انجام مذاکرات از سوی رژیم اسرائیل به کشور عزیزمان صورت گرفت، در عرصه بین‌الملل انسجام ۹۰ میلیونی ایرانیان را در مقابله با دشمن متجاوز به نمایش گذاشت.

این نماینده مجلس در ادامه به ارائه تحلیلی درباره سکوت نهادهای بین‌المللی در قبال اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در حمله به مراکز درمانی، آمبولانس‌ها، مراکز رسانه‌ای و همچنین زندان‌ها در جریان جنگ ۱۲ روزه علیه ایران پرداخت و اظهار کرد: این جنگ ثابت کرد که حقوق و قوانین بین‌الملل فاقد ارزش واقعی هستند، چراکه طبق حقوق بین‌الملل، حمله به بیمارستان‌ها و مراکز فرهنگی غیرقابل قبول و محکوم است.

وی ادامه داد: در این ۱۲ روز، متأسفانه شاهد حمله به صداوسیما، بیمارستان‌ها، آمبولانس حامل بیماران و حتی خودروی سواری حامل خانم باردار بودیم که همگی نمونه‌هایی از زیرپا گذاشتن حقوق بین‌الملل و عرف انسانی به شمار می‌روند، اما هیچ‌یک از این اقدامات از سوی جوامع بین الملل محکوم نشد.

منصوریان با بیان اینکه بدتر از این بی‌عملی، سکوت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال حمله به تأسیسات اتمی کشورمان بود تصریج کرد:  محکوم نکردن این تجاوزات در کنار سایر بی‌تفاوتی‌های نهادهای بین‌المللی، به‌وضوح رفتار جانبدارانه جوامع بین‌المللی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی در حمله به بخش‌هایی از زندان اوین اظهار کرد: نمونه بارز دیگری از بی‌تفاوتی نهادهای بین‌المللی، حمله به یک زندان در تهران توسط رژیم اسرائیل است؛ حمله به زندان از لحاظ حقوق بین‌الملل و حقوق انسانی غیرقابل قبول است؛  در داخل زندان مورد حمله، جاسوس‌های رژیم صهیونیستی که اخیراً دستگیر شده‌اند، حضور داشتند. علاوه بر این، دو جاسوس فرانسوی نیز در این زندان نگهداری می‌شوند و این حمله جان آن‌ها را نیز به خطر انداخت. اما سکوت کشورهای مختلف، به ویژه دولت فرانسه که ادعای حمایت از اتباع خود را دارد، و محکوم نکردن این حمله، جانب‌داری کشورها در این جنگ و حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد و تناقض در رفتار آنان را در عرصه بین‌الملل به نمایش می‌گذارد.

 

بقای کشوری تضمین است که قدرت بازدارندگی داشته باشد

 

 نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران با بیان اینکه «در نظام بین‌الملل، قانون جنگل حاکم است»، تصریح کرد: بر اساس این قانون، اگر ما موشک نداشتیم و نمی‌توانستیم در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی ضربه متقابل وارد کنیم، در این جنگل نابود می‌شدیم و بقایمان از بین می‌رفت. چرا که طبق منطق جنگل‌گونه‌ای که امروز در عرصه بین‌الملل جریان دارد، تنها کشوری می‌تواند بقای خود را تضمین کند که قدرت بازدارندگی و توان پاسخ‌گویی به تهدیدات را داشته باشد.

منصوریان به واکنش جامعه مسیحیان ایران نسبت به تجاوزات رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران اشاره کرد و گفت: با آغاز این تجاوزات، اسقف‌های ارامنه تهران و اصفهان، همچنین مسئولان شوراهای خلیفه‌گری ارامنه و نمایندگان جامعه مسیحیان ارمنی در تهران و اصفهان با صدور بیانیه‌هایی، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و از جامعه بین‌المللی خواستار جلوگیری از حملات ناجوانمردانه اسرائیل و کشتار مردم بی‌گناه و دانشمندان شدند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی در جریان این جنگ، اقدام به ترورهای سازمان‌یافته کرد که این اقدامات نیز از سوی کلیساها، اسقف‌ها و مسئولان جامعه ارامنه محکوم شد.

منصوریان تصریح کرد: همچنین با رایزنی‌هایی که با جاثلیق و مسئولان کلیساهای ارامنه و کلیسای ارمنستان صورت گرفت، این نهادهای دینی نیز حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار توقف فوری این جنگ شدند؛ اما متأسفانه این درخواست‌ها از سوی رژیم غاصب اسرائیل نادیده گرفته شد.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان صدای مشترک ادیان ابراهیمی را علیه جنگ طلبی رژیم صهیونیستی و روندی که آمریکا در پیش گرفته است، ساماندهی کرد؟ تاکید کرد: فارغ از دین، مذهب و ایدئولوژی، باید در برابر زور و ظلم و ترور ایستادگی کرد؛ در هر دینی بر این اصل تاکید شده است و در دین مسیحیت نیز مانند اسلام کشتار مردم بی گناه قابل قبول نیست؛ حتی پیروان حضرت موسی(ع) و کلیمیان ایران نیز این جنایات را محکوم می‌کنند و با ما هم‌صدا هستند.

 

فارغ از دین، مذهب و ایدئولوژی، باید در برابر زور، ظلم و ترور ایستادگی کرد

 

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان صدای مشترک ادیان ابراهیمی را علیه جنگ‌طلبی رژیم صهیونیستی و رویکردی که آمریکا در پیش گرفته، ساماندهی کرد، تأکید کرد: فارغ از دین، مذهب و ایدئولوژی، باید در برابر زور، ظلم و ترور ایستادگی کرد؛ چراکه در هر دینی بر این اصل تأکید شده است؛  در دین مسیحیت نیز، همچون اسلام، کشتار مردم بی‌گناه غیرقابل قبول است. حتی پیروان حضرت موسی(ع) و کلیمیان ایران نیز این جنایات را محکوم می‌کنند و با ما هم‌صدا هستند.

نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران با تأکید بر ضرورت هم‌صدایی ادیان توحیدی در محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی گفت: در صورت شکل‌گیری این هم‌صدایی، رژیم صهیونیستی متوجه می‌شود که باید در برابر ادیان توحیدی که پیام‌آور صلح هستند، پاسخ‌گو باشد.با این حال، برای دستیابی به چنین هم‌صدایی، نیازمند فعالیت‌ها و تلاش‌های گسترده‌ای هستیم.

وی همچنین گفت: متأسفانه برخی کلیساهای کشورهای غربی در قبال جنایات این رژیم سکوت کرده‌اند و این سکوت، نشانه‌ای از بی‌تفاوتی آنان است؛ در حالی که این کلیساها و مراجع دینی می‌بایست به‌صراحت هم‌دردی خود را با مردم عزیز کشورمان ابراز می‌کردند و خواستار توقف جنگ می‌شدند.

 

صهیونیست‌ها گمان می‌کردند می‌توانند خلأ حکمرانی ایجاد کنند

 

منصوریان در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود در  ویژه برنامه «برای وطن» با ارائه تحلیلی درباره حملات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا  از این جنایات، با تأکید بر اینکه رژیم اسرائیل بر پایه محاسباتی نادرست، استراتژی اشتباهی طراحی کرده بود، عنوان کرد: صهیونیست‌ها تصور می‌کردند که با انجام حمله‌ای برق‌آسا به کشور عزیزمان و ترور فرماندهان عالی‌رتبه، می‌توانند خلاء در ساختار حکمرانی ایجاد کنند. آن‌ها با تکیه بر اطلاعاتی بسیار نادرست، فکر می‌کردند که مردم در پی این اقدامات، از حمایت خود نسبت به نظام و کشورشان دست خواهند کشید، دفاعی صورت نخواهد گرفت، و در نتیجه کشور در برابر تهاجم آسیب‌پذیر خواهد شد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه عوامل نفوذی در داخل داشتند و متأسفانه برخی عناصر خائن و وطن‌فروش نیز با آنان همراهی می‌کردند، تصورشان این بود که می‌توانند با ایجاد آشوب و اغتشاش، کشور را به هرج‌ومرج بکشانند؛  اما این خیال‌ها و محاسبات، واهی و بیهوده بود؛ چراکه در کمتر از ۱۲ ساعت، کشور مجدداً سازماندهی شد، فرماندهان جدید به‌سرعت جایگزین شدند و ضربات سهمگینی به رژیم صهیونیستی وارد شد، و اسرائیل شکست را در این جنگ تجربه کرد.

منصوریان تشریح کرد: بعد از شکستی که به آن اشاره داشتم، دومین شکست اسرائیل این بود که انتظار نداشت مردم ما انسجام داشته باشند و بتوانند در برابر فشارها مقاومت کنند؛ به گمان سران رژیم صهیونیستی، تاب‌آوری مردم ایران آن‌قدر نیست که بتوانند در برابر حملات هوایی این رژیم ایستادگی کنند و از خود دفاع نشان دهند؛ اما جنگ ۱۲ روزه نشان داد که این تصور کاملاً نادرست است.

نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران همچنین گفت: در مقابل، ساکنان سرزمین‌های اشغالی، زمانی‌ که ناتوانی نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی در برابر موشک‌های ایرانی را مشاهده کردند، دست به اعتراض زدند و اعلام کردند که این وضعیت برایشان غیرقابل تحمل است و موشک‌های ایران می‌تواند آن‌ها را تا مرز نابودی کامل پیش ببرد؛ ما با موشک‌های بومی با قدرت تخریب بالا – از جمله موشک‌های یک‌ونیم‌تنی – توانستیم ضربات سنگینی به صهیونیست‌ها وارد کنیم.

 

ایرانیان جان‌فدای وطن؛ صهیونیست‌ها بی‌ریشه در خاک و تاریخ

 

منصوریان با اشاره به فداکاری و ایثار مردم ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: مردم ایران در جریان آن جنگ نابرابر، حاضر بودند جان خود را برای دفاع از وطن تقدیم کنند؛ اما ساکنان سرزمین‌های اشغالی چون تعلقی به آنجا ندارند و بی‌وطن هستند، حتی حاضر به ماندن در آن نیز نیستند؛ اسرائیل یک رژیم جعلی است که فاقد مبانی، مشروعیت و شاخصه‌های یک حکومت و نظام واقعی است.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی سرزمینی از خود ندارد، بلکه آن را از مردم فلسطین غصب کرده است نیز گفت: آنها جمعیتی  ندارد؛ چراکه جمعیت کنونی رژیم اسرائیل حاصل کوچ دادن یهودیان از نقاط مختلف جهان، از جمله اروپا، روسیه و کشورهای آفریقایی به سرزمین‌های اشغالی است، نه یک ترکیب طبیعی جمعیتی یا حاکمیتی مبتنی بر اصالت ملی یا تاریخی.

منصوریان افزود: رژیم صهیونیستی پس از جنگ جهانی دوم با حمایت انگلستان در منطقه پایه‌گذاری شد و به نحوی حاکمیتی جعلی به این کشور داده شد. در نتیجه، بسیاری از افرادی که به این منطقه مهاجرت کردند و خود را یهودی می‌دانند، هیچ پیوند تاریخی یا هویتی با آن سرزمین ندارند. این فقدان تعلق خاطر، موجب شده که با وجود سانسور شدید رسانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی، شاهد نگرانی فزاینده‌ای نسبت به موج مهاجرت معکوس باشیم.

وی ادامه داد: بسته شدن مرزهای رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر با هدف جلوگیری از خروج ساکنان، نشان‌دهنده عدم اعتماد داخلی و ترس از ترک سرزمین توسط مهاجران است؛ به‌ویژه در واکنش به حملات مشروع و متقارن جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی، بسیاری از ساکنان به دنبال ترک آن منطقه هستند.

منصوریان با اشاره به تمدن کهن ایران با بیش از هفت‌هزار سال قدمت و پنج‌هزار سال تاریخ مکتوب، تصریح کرد: مردم ایران به این سرزمین احساس تعلق دارند و ریشه‌های خود را در این آب و خاک می‌دانند. گرچه ممکن است برخی نارضایتی‌ها وجود داشته باشد، اما این مردم، ایران را خانه و خانواده خود می‌دانند و در روزهای سخت، برای دفاع از وطن، پای کشور و نظام خود می‌ایستند.

 

رژیم صهیونیستی در برابر ایران درمانده بود و به آمریکا متوسل شد

 

نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران با اشاره به ورود آمریکا به جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران، اظهار کرد: این ورود یادآور صحنه‌ای است که فردی از دیگری کتک می‌خورد و برای جبران، برادر بزرگ‌تر یا گردن‌کلفت محل را به کمک می‌آورد.

وی ادامه داد: رژیم غاصب صهیونیستی در برابر اقتدار ایران درمانده شده و به‌نوعی به‌دنبال راهی برای توقف جنگ بود، اما راهی نمی‌یافت؛ به همین دلیل به آمریکا متوسل شد و از واشنگتن خواست که وارد جنگ شود.

منصوریان افزود: حمله‌ای که آمریکا انجام داد، نه‌تنها تأثیر جدی بر معادله جنگ نداشت و در مقابل، با پاسخ فوری و قاطع ایران مواجه شد.

 

اسرائیل به دنبال آتش‌بس بود و ما با اقتدار پیروزی را بر آنها تحمیل کردیم

 

منصوریان تصریح کرد: پاسخ ایران در عملیات «بشارت فتح» و حمله به پایگاه نظامی «العدید» آمریکا در قطر که مرکز جاسوسی و هوایی این کشور بود، پیام واضحی داشت؛ اینکه برای ما هدف قرار دادن متجاوز در هر نقطه‌ای از جهان اهمیت دارد و متجاوز باید تنبیه شود.

وی افزود: رژیم غاصب صهیونیستی قصد داشت پای آمریکا را به این جنگ باز کند، اما حتی همان اقدام ناچیز آمریکا نیز با واکنش شدید و قاطع ایران روبرو شد و شکست دیگری را برای اسرائیل رقم زد.

منصوریان ادامه داد: در نهایت، اسرائیل به دنبال پایان این نبرد بود اما راهی برای توقف جنگ نمی‌یافت و به نوعی به التماس افتاده بود، چرا که هزینه‌های سنگینی از این درگیری بر او تحمیل شده بود. همچنین، ساکنان سرزمین‌های اشغالی به دلیل سپری کردن شب‌ها در ایستگاه‌های مترو و پناهگاه‌ها، فشار روانی زیادی را تحمل می‌کردند.

وی تأکید کرد: در این شرایط، اسرائیل به دنبال آتش‌بس بود و ما توانستیم با اقتدار، طعم شیرین پیروزی را بچشیم و آتش‌بس را بر آنها تحمیل کنیم.

نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران در پایان ضمن تقدیر و تشکر از تلاش‌ها و خدمات نیروهای مسلح کشور در حوزه‌های نظامی، انتظامی و امنیتی، گفت: نیروهای مسلح ایران با بهره‌گیری از موشک‌های ساخته شده توسط مهندسان و دانشمندان داخلی و بدون وابستگی به غرب، نه تنها به رژیم اسرائیل بلکه به تمامی کشورهای بدخواهی که قصد تجاوز به کشور عزیزمان را داشتند، درس عبرت دادند و اقتدار و امنیت پایدار را در حریم هوایی کشور برقرار کردند.

همدلی ادیان در سایه بحران

" https://www.irna.ir "

 

 

اصفهان-ایرنا- حضور پررنگ اقلیت‌های دینی در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و همراهی و همدلی با دیگر مردم ایران تجلی وحدت بود. بیانیه‌های محکم جوامع کلیمیان، زرتشتیان و ارامنه اصفهان، تاکیدی دوباره بر این حقیقت تاریخی است که ایران، خانه‌ای امن و متحد برای همه ایرانیان، با هر دین و باوری است.

به گزارش ایرنا، جنگ ۱۲ روزه اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی، نه تنها ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی گسترده‌ای داشت، بلکه در داخل ایران نیز واکنش‌های متعددی را به دنبال آورد. در این میان، نقش و واکنش اقلیت‌های دینی، به‌ویژه در شهری با قدمت و تنوع فرهنگی اصفهان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیانیه های منتشر شده از سوی انجمن کلیمیان، جامعه زرتشتیان و جامعه ارامنه اصفهان و جنوب ایران، نمودی بارز از همدلی، همبستگی ملی و محکومیت تجاوزگری‌ها در سایه این بحران است که فراتر از هرگونه تفاوت اعتقادی، بر وحدت و عزت ایران تاکید می‌ورزد.

این بیانیه‌ها بار دیگر خاطره دفاع مقدس را زنده کرد و نشان داد که در لحظات بحران و مواجهه با تجاوز خارجی، اقلیت‌های دینی نیز خود را جزئی جدایی‌ناپذیر از پیکر ملت ایران می‌دانند و دوشادوش دیگر هموطنان، در دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی کشور، ایستادگی می‌کنند.

همدلی بین ادیان در ایران و اصفهان، نه تنها نشان دهنده بلوغ و همزیستی مسالمت‌آمیز در جامعه ایرانی است، بلکه پاسخی قاطع به هرگونه تلاش برای ایجاد تفرقه و سوءاستفاده از تفاوت‌های دینی در مسیر تضعیف وحدت ملی است.

 

 

کلیمیان اصفهان: پیشرو در محکومیت تجاوزگری و تاکید بر همبستگی ملی

 

جامعه کلیمیان اصفهان، از جمله نخستین گروه های اقلیت های دینی مذهبی در ایران بود که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و ریشه‌دارترین اقلیت‌های دینی در ایران، در بیانیه‌ای قاطع، «تجاوزهای وحشیانه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران» را به شدت محکوم کردند. این محکومیت نه تنها یک موضع‌گیری سیاسی، بلکه بازتابی از دردی عمیق و مشترک با ملت ایران بود.

در بیانیه کلیمیان اصفهان که در نخستین روزهای جنگ ۱۲ روزه به ایرانا اصفهان ارسال شد، آمده بود: «ددمنشی‌های صهیونیست‌ها که دور از هرگونه اخلاق انسانی بوده و باعث شهادت تعدادی از هموطنان عزیزمان از جمله کودکان بی‌گناه شده، قلب همه ما را به درد آورده است.» این عبارت، نشان‌دهنده ابراز همدلی و همدردی عمیق جامعه کلیمیان با ملت ایران در برابر فجایع انسانی رخ داده است.

انجمن کلیمیان در ادامه، شهادت تعدادی از هموطنان، از جمله مقامات ارشد و کودکان بی‌گناه را به ملت شریف ایران تسلیت گفتند.

جامعه کلیمیان اصفهان در بیانیه خود اطمینان دادند که: «جمهوری اسلامی ایران، سرفراز و سربلند، پاسخ کوبنده و پشیمان کننده‌ای به رژیم صهیونیستی خواهد داد و او را از اعمال ننگین خود پشیمان خواهد ساخت.» این بیانگر حمایت از اقتدار ملی و دفاع از حاکمیت کشور است، فارغ از هرگونه تعلق دینی.

 

 

ارامنه اصفهان: حمایت از رهبری و محکومیت جنایات اشغالگران

 

جامعه ارامنه اصفهان و جنوب ایران نیز، همگام با کلیمیان و سایر اقلیت های دینی کشور موضعی صریح و قاطع در برابر تحولات اخیر اتخاذ کرد. آن‌ها در بیانیه‌ای مفصل، «حمایت کامل خود را از بیانات حکیمانه، عزتمندانه و روشنگر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران» اعلام داشتند و مواضع ایشان را «نشانه‌ای روشن از ایمان، استقلال، عزت و صلابت ملت ایران در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی» برشمردند. این حمایت از رهبری نظام، بیانگر وحدت ملی و همسویی اقلیت‌ها با سیاست‌های کلان کشور در برابر تهدیدات خارجی است.

جامعه ارامنه اصفهان همچون سایر اقلیت های ایران، «اقدام جنایت‌بار رژیم اشغالگر صهیونیستی در حمله به خاک کشورمان» را به شدت محکوم کرده و حمایت‌های آشکار و پنهان دولت ایالات متحده آمریکا از این تجاوز را نیز تقبیح نمود. آن‌ها اعلام کردند: اعمال رژیم صهیونیستی با هیچ‌یک از اصول انسانی، اخلاقی و حقوق بین‌المللی سازگاری ندارد و روشنگر چهره واقعی سلطه طلبی و خشونت ساختاری نظام‌های استکباری است. این موضع‌گیری، نشان‌دهنده درک مشترک از ماهیت تجاوز و ابعاد غیراخلاقی آن است.

نکته قابل توجه در بیانیه ارامنه اصفهان، تاکید بر همدلی و همراهی دیرینه با ملت ایران است: آن جا که اعلام می شود «ما ارامنه ایران، در این روزهای حساس، یک‌بار دیگر بر همدلی و همراهی خویش با ملت بزرگ ایران تاکید می‌ورزیم و اعلام می‌کنیم که در کنار دیگر هم‌وطنان عزیزمان، در دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی این سرزمین، استوار ایستاده‌ایم. همچنان که در طول تاریخ همواره چنین بوده است.» این بخش، به وضوح نشان می‌دهد که اقلیت‌های دینی، خود را جزء لاینفک ملت ایران می‌دانند و در بزنگاه‌های تاریخی، شانه به شانه دیگر هموطنان، از کیان کشور دفاع می‌کنند.

 

 

صدای عدالت و کرامت انسانی از زبان پیشوای مذهبی ارامنه

 

اهمیت این همدلی، با بیانیه جداگانه اسقف سیپان کاشجیان، پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران، ابعاد عمیق‌تری یافت. او در بیانیه خود، بیانات رهبر انقلاب را نه تنها پژواکی از خرد، تدبیر و پایداری یک ملت کهن در برابر زور و ستم خواند، بلکه صدایی برای عدالت، کرامت انسانی و دفاع از حرمت و استقلال یک ملت توصیف کرد. این تعبیر، نشان‌دهنده فراتر رفتن از یک تحلیل سیاسی صرف و درک عمیق از ابعاد اخلاقی و انسانی مواضع اتخاذ شده است.

اسقف کاشجیان با اشاره به سده‌ها زندگی مسالمت‌آمیز ارامنه در ایران، اعلام کرد که «ما ارامنه، که سده‌هاست در آغوش پر مهر ایران زندگی کرده‌ایم، این سخنان را بازتابی از خواست و اراده همه ایرانیان آزاده دانسته و حمایت خویش را از آن با ایمان و افتخار اعلام می‌داریم.» این جمله، تاکید دوباره‌ای بر هویت ایرانی-ارمنی و احساس مسوولیت در قبال کشور است.

او حمله «ناجوانمردانه و خصمانه رژیم اشغالگر صهیونیستی» را «عملی سخیف، مذموم و محکوم» خواند و سکوت در برابر چنین خشونتی را مردود دانست. اسقف کاشجیان، با استناد به آموزه‌های عیسی مسیح که به صلح، راستی و دفاع از مظلوم فراخوانده، موضع خود را از منظر دینی و اخلاقی نیز توجیه کرد. این بیانگر آن است که همدلی و ایستادگی، نه تنها از حس ملی‌گرایی، بلکه از باورهای عمیق دینی این اقلیت نیز نشأت می‌گیرد.

در پایان، اسقف کاشجیان بار دیگر بر همبستگی ارامنه با دیگر آحاد ملت ایران تاکید کرد: «ما ارامنه ایران، چون گذشته، دوشادوش دیگر آحاد ملت ایران ایستاده‌ایم؛ ملتی که در طول تاریخ، همواره با اتحاد، ایمان و فداکاری، بر سختی‌ها فائق آمده است.» این بخش، تصویری از یکپارچگی و وحدت درونی جامعه ایران را به نمایش می‌گذارد که در آن، تفاوت‌های مذهبی مانع از همبستگی ملی نمی‌شوند.

 

 

حمایت قاطع از فرمانده کل قوا و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی

 

نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران نیز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا حمایت قاطع خود از فرمانده کل قوا و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و در این پیوند گفت: در شرایط کنونی انسجام ملی مهمترین رکنی است که همه ایرانیان باید به آن توجه ویژه داشته باشند و در این ۱۲ روز همگان به قدرت نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران ایمان آوردند، نیرویی که توانست از منافع کشور دفاع و ضربه های مهلکی به دشمنان وارد کند.

گغارد منصوریان ادامه داد: رژیم اشغالگر صهیونیستی حمله ناجوانمردانه ای را بر خلاف قوانین و حقوق بین الملل به کشورمان انجام داد و ترور فرماندهان کشورمان نشانگر ناجوانمرادنگی و رفتار خصمانه رژیم کودک کش علیه ایران است که بر همگان آشکار شد.

وی اظهار داشت: براساس قوانین بین الملل هیچ کشوری نمی تواند اراده و خواست خود را با نیروی قهریه بر کشور دیگری تحمیل کند و از این رو جمهوری اسلامی ایران با پرتاب موشک پاسخ های دندان شکنی به رژیم صهیونیستی داد تا جایی که آمریکا به کمک این رژیم اشغالگر آمد و این نشانه دیگر ضعف صهیونیست ها بود.

نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران افزود: حملات ایران به سرزمین های اشغالی و به پایگاه آمریکا در قطر نشان داد کشورمان در برابر ظلم و زور دست بسته نیست و پاسخ قاطع به تجاوزات را می دهد.

وی اضافه کرد: اتفاقات اخیر و جنگ ۱۲ روزه باعث شد این سوال در ذهن اذهان جهانی شکل بگیرد که چرا باید رژیم صهیونیستی که دستانش به خون کودکان و مردم بی دفاع و مظلوم غزه آلوده است و صدها کلاهک هسته دارد به مراکز هسته ای با کاربری صلح آمیز ایران با حمایت آمریکا حمله کند؟

 

 

هم دلی، هم آزوری و همبستگی رمز موفقیت ایرانیان است

 

موبد زرتشتیان اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا و با اشاره به آنکه ایرانیان دل پُری از بیگانگان دارند، افزود: هم دلی، هم آزوری و همبستگی رمز موفقیت ایرانیان است و ایرانیان باید بیش از پیش هویت، فرهنگ و بینش ایرانی-اسلامی را پاس بدارند تا الگو و نمونه جهانیان باشند.

بهزاد نیک دین ادامه داد: جا دارد در این روزهای پس از جنگ ۱۲ روزه یادی کنیم از تمامی شهیدان و زنده یادانمان که برای سرافرازی و سربلندی این سرزمین یعنی ایران زمین از عزیزترین چیز یعنی جانشان گذشتند تا بتوانیم امنیت و استقلال را داشته باشیم.

وی گقت: همان‌گونه که تمامی مردم ایران می دانند، ما جامعه زرتشتیان ایران همه نازشمان به این سرزمین اهورایی ایران زمین است و بر این باوریم که هیچ بیگانه‌ای دلسوز ایران و ایرانی نیست و مشکلات کشور با وحدت و همدلی هموطنان حل شدنی است.

وی اظهار داشت: جامعه زرتشتیان بر این باور است ما ایرانیان، ۲ فرهنگ، تمدن و بینش در هم تنیده داریم که یکی هویت، فرهنگ و بینش ایرانی و دیگری هویت، فرهنگ و بینش اسلامی-ایرانی است و باید همدیگر را دریابیم و حمایت کنیم.

وی یادآور شد: جهانیان و بیگانگان باید بدانند که مدیون فرهنگ، تمدن و بینش ایرانیان هستند، ما ایرانیان سه هزار سال پیش حقوق بشر، سازمان ملل و ارکان اصلی تمدنی را داشتیم.

وی افزود: جوانان ایران زمین آگاه باشند هم از نظر تمدنی، هم از نظر فرهنگی و هم از منظر آیینی در سرزمینی زندگی می کنند که در جهان یگانه و پیشتاز است و کشورهای که کل سابقه تاریخی آن ها به ۳۰۰، ۴۰۰ سال نمی رسد و فرهنگ، تمدن و بینش را از ما به سرقت گرفتند اکنون نمی توانند برای ما تصمیم گیری کنند و سزاوار نیست ما ایرانیان آب در آسیاب آن ها بریزیم.

 

 

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از سحرگاه جمعه (۲۳ خرداد) با نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حاکمیت ملی ایران، مناطقی در شهرهای کشور از جمله تاسیسات هسته‌ای را مورد هدف حمله نظامی قرار داد. در جریان این حملات تروریستی، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.

جمهوری اسلامی ایران جمعه شب (۲۳ خرداد) در پاسخ به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی، عملیات وعده صادق ۳ را با شلیک ده‌ها فروند موشک به سمت سرزمین‎‌های اشغالی آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا نیز بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ رژیم صهیونسیتی علیه ایران پیوست.

در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.

ایران شامگاه دوشنبه ۲ تیر با شلیک بیش از ۱۰ موشک به پایگاه العدید آمریکا در قطر و در عملیاتی با عنوان بشارت فتح پاسخ تجاوز ایالات متحده به خاک خود را داد.

بامداد سوم تیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در توییتی با تایید ضمنی اخباری که درخصوص توقف تبادل آتش میان ایران و رژیم صهیونسیتی بود نوشت: اگر رژیم صهیونیستی متعهد باشد بعد از ساعت چهار بامداد حمله ای انجام ندهد، ایران نیز پاسخی نخواهد داد.

بدین ترتیب با تحمیل توقف حملات به رژیم صهیونسیتی جنگ تحمیلی بر ایران در ساعت ۷:۳۰ صبح سوم تیرماه و پس از شلیک آخرین موج موشکی ایران به سوی سرزمین های اشغالی خاتمه یافت.

 

این خلبان برای نجات همرزمانش به آتش زد

" https://www.isna.ir "

 

فرمانده گفت: «هیچی یک هواپیمای ما را زدند؛ یک فانتوم بود.» گفتم: «اینها اجکت می‌کنند، اینها قایق هم پشت صندلی‌شان هست. حتماً هم توی قایق می‌نشینند می‌آیند تو هور. من می‌روم می‌ارمشان.» گفت: «دستور نظامی بهت می‌دهم که این کار نکن دادگاهیت می‌کنم.» گفتم: «اطاعت می‌شه قربان ولی می‌شود آنها را آورد.»

به گزارش ایسنا، «آرتیم مِلیکیان» از خلبانان پیشکسوت هوانیروز است. او از جمله هموطنان مسیحی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس برای میهن جانفشانی کرد.  این پیشکسوت هوانیروز در خاطره ای از نجات جان خلبانان ایرانی روایت می‌کند: در عملیات خیبر یک روز رفتم ببینم چه خبر است. در فرماندهی کار دیگری نداشتم.  رفتم اتاق فرماندهی یک کانکس زیر زمین بود.

دیدم فرمانده هوانیروزمان قیافه خیلی در هم دارد. گفتم: «داستان چیه چرا ناراحتی جناب سرهنگ؟» گفت: «هیچی فراموشش کن». گفتم: «قربان من افسر عملیات منطقه هستم. من باید همه چیز را بدانم من نمی‌توانم ببینم فرمانده‌ام انقدر ناراحت است.» گفت: «هیچی یک هواپیمای ما را زدند؛ یک فانتوم بود.» گفتم: «اینها اجکت می‌کنند، اینها قایق هم پشت صندلی‌شان هست. حتماً هم توی قایق می‌نشینند می‌آیند تو هور. من می‌روم می‌ارمشان.» گفت: «دستور نظامی بهت می‌دهم که این کار نکن دادگاهیت می‌کنم.» گفتم: «اطاعت می‌شه قربان ولی می‌شود آنها را آورد.»

خدا شهید صیاد شرازی را رحمت کند. روی نقشه داشت بررسی می کرد که چیکار کند. یک نگاهی به من کرد و با سر اشاره کرد و گفت: «برو.» فرمانده کل او بود. من آمدم بیرون و به جواد داد زدم گفتم: «جواد، فضل الله کجاست؟» دیدم جواد دوید جلو گفتم: «فضل الله کو؟» گفت: «داره چرت میزنه.» گفتم: «بیدارش کن زود باش.» گفت: «داستان چیه؟» گفتم: «تو هوا می‌گم. مکی آبادی برویم.» من سوار هلی کوپتر ۲۱۴ و آنها هم با کبرا شدند که همیشه آماده  و  فول لود (تجهیزات) بود. تیک آف کردیم. توی هور رفتیم.  رفتیم برون مرز و هور را می گشتیم من گفتم: «این قایق باید نارنجی رنگ باشه که پیدا باشه.»

یکدفعه جواد با TCU  (دوربین موشک تاو) قایق را دید. گفت: «لب قایق را دارم می‌بینم. تکان می‌خورد و آدم‌ها داخلش هستند.» گفتم: «گرا بده به من. به مکی آبادی هم گفتم: «برو به راست.» چراکه  منطقه خیلی حاد بود. خیلی خطرناک بود. رفت و من هم دیدمش گفتم: «مکی آبادی می‌بینیش مستقیم برو به سمتش.» گفتم: «جواد و فضل الله، گفتن دستور.» گفتم:« ۳۶۰ درجه دور من را با مینی‌گان بزنید.کالیبر ۲۰ هم بزنید. من دارم می‌روم صاف کنار قایق.»

خلاصه رفتیم کنار قایق یک سرگرد بود و یک سروان آنها را انداختیم تو بالگرد. جواد این قدر آمده بود. پایین کنار من بود، با ۲۰ میلیمتری اینها را می‌زد. همه را صاف کرد،. یعنی هر کی هم پشتش بود دیگه نابود می‌شد. تیک‌آف کردیم. تو راه گفتم: «عقاب یک، ارمنی هستم.» گفت: «بگو ارمنی.» گفتم: «هر دو نفرشان را برداشتم،.عمودی دارم بر می‌گردم. ولی هر دوتایشان خیس هستند. آب سرد بود یک پتویی آماده کنید.» گفت: «درود به شرفت ارمنی، بیا.» رفتیم نشستیم، اینها را پیاده کردم.

همرزمانم آنها را سریع به قسمت بهداری منتقل کردند. همان موقع خدا حفظش کند، حاج آقا محمدی گلپایگانی آنجا بود. گفت: «صیاد یک لوح تقدیر می‌دی به مِلیکیان با دست زد به سینه‌ام و گفت آخرش کار خودت را کردی.» گفتم: «نمی‌توانم بگذارم خلبان ما را ببرند.» صیاد شیرازی این لوح را به من داد.

بیانیه محکومیت حمله ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشورمان

 

 

به نام خداوند صلح و عدالت،  
 
خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران، به عنوان نماینده جامعه مسیحی ارامنه در این خطه از میهن عزیزمان، حمله غیرقانونی و تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می‌کند. این اقدام خصمانه نه تنها نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، بلکه گامی خطرناک در جهت تشدید تنش‌ها و تهدید امنیت منطقه‌ای و جهانی محسوب می‌شود.  
 
ما به عنوان شهروندان این مرز و بوم، همراه در برابر هرگونه توطئه و تجاوز خارجی ایستاده‌ایم و بر این باوریم که وحدت ملی و مقاومت هوشمندانه، سد محکمی در برابر زیاده‌خواهی‌های قدرت‌های استکباری است.  
 
خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که در مقابل این گونه اقدامات یکجانبه و جنگ‌افروزانه سکوت نکنند و آمریکا را به پایبندی به اصول حقوق بین‌الملل و احترام به حاکمیت ملت‌ها ملزم نمایند. 
 

 

خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران

بیانیه پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

بیانیه پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

با نام خدای واحد، مهربان و دادگر

اینجانب، اسقف سیپان کاشجیان، پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران، با قلبی مشحون از ایمان، وجدان و مسئولیت، بر خود فرض می‌دانم که در برابر وقایع خطیر این روزها و در پی بیانات روشن‌گر، مدبرانه و عزتمند رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، کلامی چند را از سوی جامعه مسیحیان ارمنی این سرزمین عزیز بیان نمایم.

ملت شریف ایران، در این برهه حساس تاریخی، بار دیگر با صلابت و وقار، در برابر تهدیدهای بیگانگان ایستاده است. بیانات اخیر رهبر فرزانه انقلاب نه‌تنها پژواکی از خرد، تدبیر و پایداری یک ملت کهن در برابر زور و ستم بود، بلکه صدایی بود برای عدالت، کرامت انسانی و دفاع از حرمت و استقلال یک ملت. ما ارامنه، که سده‌هاست در آغوش پرمهر ایران زندگی کرده‌ایم، این سخنان را بازتابی از خواست و اراده همه ایرانیان آزاده می‌دانیم و حمایت خویش را از آن با ایمان و افتخار اعلام می‌داریم.

حمله ناجوانمردانه و خصمانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به خاک میهن عزیزمان، عملی است سخیف، مذموم و محکوم. آنچه وجدان هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد، نه تنها خود این تجاوز آشکار، بلکه همراهی و پشتیبانی قدرت‌های جهانی، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا، از این حرکت ضدانسانی است. به‌عنوان یک خادم مسیح، نمی‌توانم در برابر چنین خشونتی خاموش بمانم؛ زیرا آموزه‌های عیسی مسیح ما را به صلح، راستی و دفاع از مظلوم فراخوانده‌اند.

ما ارامنه ایران، چون گذشته، دوشادوش دیگر آحاد ملت ایران ایستاده‌ایم؛ ملتی که در طول تاریخ، همواره با اتحاد، ایمان و فداکاری، بر سختی‌ها فائق آمده است. جامعه مسیحیان ارمنی این سرزمین، با توکل بر الطاف حضرت باری‌تعالی، در دفاع از حرمت وطن، استقلال ملی و شأن انسانی، هم‌دل و همراه با سایر فرزندان ایران عزیز خواهد بود.

باشد که خدای رحمان، ملت ایران را در مسیر حق، عدالت و صلح، همواره یاری فرماید و سایه عنایت خویش را بر سر این مرز و بوم مستدام دارد.

 

با دعا برای ایران عزیز

 

 

اسقف سیپان کاشجیان

پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

بیانیه خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

بیانیه خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران

 

جامعه ارامنه اصفهان و جنوب ایران، با دلی سرشار از احترام و همدلی، از بیانات حکیمانه، عزت‌مندانه و روشنگر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، حمایت کامل خود را اعلام داشته و مواضع ایشان را نشانه‌ای روشن از ایمان، استقلال، عزت و صلابت ملت ایران در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی می‌دانیم.

خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران، همچنین اقدام جنایت‌بار رژیم اشغالگر صهیونیستی در حمله به خاک کشورمان را بار دیگر به‌شدت محکوم کرده و حمایت‌های آشکار و پنهان دولت ایالات متحده آمریکا از این تجاوز را نیز محکوم می‌نماید. این اعمال که با هیچ‌یک از اصول انسانی، اخلاقی و حقوق بین‌المللی سازگاری ندارد، چهره واقعی سلطه‌طلبی و خشونت ساختاری نظام‌های استکباری را  بر جهانیان آشکار می‌سازد.

ما ارامنه ایران، در این روزهای حساس، یک‌بار دیگر بر همدلی و همراهی خویش با ملت بزرگ ایران تأکید می‌ورزیم و اعلام می‌کنیم که در کنار دیگر هم‌وطنان عزیزمان، در دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارضی این سرزمین، استوار ایستاده‌ایم. همچنان که در طول تاریخ همواره چنین بوده است، امروز نیز در برابر هر تهدید و تجاوزی، با روحیه‌ای واحد و اراده‌ای راسخ، به خدای متعال توکل کرده و با اعتماد به راه روشن حقیقت، همراه ملت ایران خواهیم ماند.

خداوند متعال ملت ایران را در مسیر حق و عدالت، یاری و پیروزی عطا فرماید.

 

خلیفه‌گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران

سفیر ایران در ارمنستان: ایران خطوط قرمزی را که در منطقه اعلام کرده حفظ خواهد کرد

" https://www.alikonline.ir "

 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، در نشست خبری اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران خطوط قرمزی را که در منطقه اعلام کرده، حفظ خواهد کرد و از آن‌ها عدول نخواهد کرد. 

به گزارش ایسنا، مهدی سبحانی گفت: «ایران به دنبال تشدید جنگ نیست، اما برای هر سناریویی آماده است. ما نمی‌خواهیم این جنگ به کشورهای یا مناطق دیگر کشیده شود، مگر آنکه به ما تحمیل شود. آزموده را آزمودن خطاست.»

سبحانی همچنین از دولت ارمنستان به خاطر محکومیت قاطع تجاوز اسرائیل و از مردم ارمنستان به خاطر حمایت و همبستگی‌شان قدردانی کرد. 

مهدی سبحانی، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست خبری، اعلام کرد: این جنگ به ما تحمیل شده و آمریکا در این حملات شریک است.

وی تاکید کرد: “آمریکا باید مسئولیت خود را بپذیرد و دست از ریاکاری بکشد. توافقی که با زور به دست آید، توافق نیست، بلکه تسلیم است. و ما تسلیم نخواهیم شد.”

مهدی سبحانی همچنین تأکید کرد که ایران برای هر سناریویی آماده است.

این دیپلمات کشورمان همچنین بیان کرد: در حال حاضر اطلاعاتی در مورد ارامنه ای که در ایران کشته شدند یا آسیب دیدند، نداریم. 

وی افزود: در جامعه ارامنه ایران تاکنون هیچ گزارشی درباره کشته‌ها یا مجروحان منتشر نشده است. 

سفیر ایران در ارمنستان در پاسخ به این پرسش که چه تعداد ایرانی به‌دلیل تحولات اخیر کشور را ترک کرده و به ارمنستان آمده‌اند گفت: تا حد ممکن وضعیت کشور عادی است و موج گسترده‌ای از مهاجرت شهروندان مشاهده نمی‌شود. 

به گفته او، دقیقاً برعکس، در حال حاضر اقداماتی برای بازگرداندن شهروندان از کشورهای مختلف در حال انجام است، زیرا بسیاری از آنان به‌دلیل لغو پروازها نتوانسته‌اند به کشور بازگردند.

سفیر همچنین افزود: «اطلاعات دقیقی درباره تعداد ایرانیانی که به دلیل عملیات جنگی به ارمنستان آمده‌اند، در دست نیست. اما تعداد زیادی از شهروندان که به روسیه و ترکیه سفر کرده بودند، توانسته‌اند از طریق مرز زمینی با ارمنستان به کشور بازگردند.»

سفیر ایران درباره احتمال تجاوز در سیونیک نیز اظهار کرد: «هوشیاری را حفظ می کنیم»، جمهوری اسلامی ایران خطوط قرمزی را که در منطقه اعلام کرده حفظ خواهد کرد و از آن‌ها عدول نخواهد کرد. 

وی تاکید کرد: «ما در حال مشورت و در ارتباط با کشورهای منطقه هستیم. خطوط قرمز ما روشن‌اند و ما ثابت کرده‌ایم که هرگز از آن‌ها عبور نخواهیم کرد. البته ما در دنیای احتمالات زندگی می‌کنیم، اما با واقعیت‌ها سروکار داریم. ما هوشیار باقی می‌مانیم و دولت جمهوری ارمنستان نیز اوضاع را زیر نظر دارد. ما به‌طور مداوم با دولت ارمنستان در حال رایزنی هستیم.»

مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، در نشست خبری اظهار داشت: “شرایط در ایران بسیار عادی است و هیچ آماری یا اطلاعاتی در مورد انتقال شهروندان ایرانی از ایران به ارمنستان نداریم. اما شمار زیادی از شهروندان که به روسیه و ترکیه سفر کرده بودند، با توجه به داشتن مرز مشترک میان ایران و ارمنستان، از طریق مرز زمینی به کشور بازگشتند و ما در این روند به آن‌ها کمک کرده‌ایم.”

وی همچنین افزود: در مورد اینکه آیا در این جنگ ایران، شهروندان ارمنی کشته یا زخمی شده‌اند –چنین اطلاعاتی ثبت نشده است.”

به گفته او، در حال حاضر تلاش‌هایی برای سازماندهی انتقال شهروندان به ایران در حال انجام است.

سبحانی در پاسخ به شایعات مربوط به نشت تشعشعات ناشی از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، سفیر گفت: “ما هیچ اطلاعاتی در مورد نشت تشعشع نداریم و حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز چنین گزارشی منتشر نکرده است.”

سفیر همچنین اظهار کرد: “در مورد تاسیسات هسته‌ای نطنز که هدف قرار گرفته است، باید بگویم که آن مکان بسیار دورتر از ارمنستان قرار دارد، بنابراین نگران آن نباشید.”

صفحه1 از99

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفارت ارمنستان
  • موسسه ترجمه و تحقیق هور
  • فصل نامه فرهنگی پیمان
  • روزنامه آلیک

تمامی حقوق این وب سایت برای خلیفه گری ارامنه اصفهان محفوظ می باشند.