به نقل از سایت: www.isna.ir

هیات حقوق بشری کشورمان که برای شرکت در نهمین اجلاس مجمع اقلیت های شورای حقوق بشردر ژنو به سر می‌برد، با خانم نادیا ایزاک، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اقلیت‌ها دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، کاظم غریب آبادی رئیس هیات ایرانی،در ابتدای این دیدار توضیحاتی را در خصوص جایگاه اقلیت‌های دینی در فانون و جامعه و حقوق آنان ارائه کرد و افزود: اقلیت‌های دینی همانند سایر افراد جامعه از حقوق برابر برخوردارند، ضمن اینکه در برخی از حوزه ها بویژه انجام مراسم و آداب مذهبی ، آموزش و احوال شخصیه نیز از حقوق خاص خود بهره‌مند هستند.

وی در ادامه با اشاره به این‌که «حدود 160 هزار نفر از اقلیت های دینی در ایران زندگی می‌کنند»، گفت: آنان از 5 کرسی نمایندگی در مجلس برخوردار هستند؛ در حالی که حداقل هر 270000 نفر طبق قانون می‌توانند یک نماینده در مجلس داشته باشند.

وی با اشاره به حضور یوناتن بت کلیا،نماینده آشوریان در مجلس، از او دعوت کرد تا نظرات و توضیحات خود را در خصوص وضعیت اقلیت ها ارائه نماید.

بت کلیا نیز با اشاره به سابقه تاریخی 2000 ساله حضور مسیحیت از جمله آشوریان در ایران وعهدنامه امام علی (ع) در خصوص چگونگی رفتار با مسیحیان گفت: ما در ایران با کمال آرامش زندگی می کنیم. بیش از 300 کلیسا در ایران وجود دارد که نیمی از آن‌ها متعلق به به اشوریان است.یکی از قدیمی ترین کلیساهای جهان در ارومیه بنام کلیسای حضرت مریم (ع) با 2000 وجود دارد که جزو میراث فرهنگی نیز به ثبت رسیده است؛در حالی که کلیساهای ما درسوریه و عراق با خاک یکسان شده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به تضمین 5 کرسی نمایندگی در مجلس با وجود آمار بسیار پایین اقلیت ها ، افرود: ما تمام مسائل دینی، مذهبی ، فرهنگی وسیاسی خود را در کمال آزادی در ایران انجام می‌دهیم.

بت کلیا که دبیر کل اتحادیه جهانی آشوریان نیز م باشد، با اشاره به این‌که «مقر این اتحادیه برای 37 سال در آمریکا بود»، از انتقال آن از 7 سال پیش به ایران خبر داد و گفت: تنها کشوری که به مسیحیان کمک می‌شود تا آداب و رسوم خود را حفظ کنند و در مدارس نیز آن را آموزش دهند، ایران است.

وی همچنین با انتقاد از دروغ پردازی‌هادر رابطه با اینکه اقلیت‌های دینی در ایران از آزادی لازم برخوردار نیستند، گفت: مطالب منتشره در این زمینه دروغ محض هستند و آزادی‌هایی که ما در ایران داریم، در هیچ جای دنیا به اقلیت‌های دینی داده نمی‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره های ملی، فرهنگی و ورزشی توسط اقلیت ها،اظهار داشت:تنها کشوری که آشوریان می توانند چنین جشنواره های جهانی را برگزار کنند، ایران است.

نماینده آشوریان در مجلس در این زمینه به برگزاری جام ورزشی آشوریان جهان در ایران با کمک وزارت ورزش اشاره کرد.